Australian Open новини

 • Новак Джокович „не е лидер на антиваксърите“

  Сръбският шампион от Уимбълдън продължава да е тема номер 1 в САЩ, но не толкова със своите умения на корта. Новак Джокович преживя истински кошмар в началото на тази година, когато бе депортиран от Австралия, заради отказа си да се ваксинира. Това провали неговото участие на Откритото първенство на Зеления континент.

  След драматичните обрати с визата на Джокович в Австралия се стигна до решението на местния министър на имиграцията – Алекс Хоук. Според него, анулирането за втори път на визата на Ноле се дължи на опасенията, че шампионът от Уимбълдън би разпалил антиваксърски настроения на Зеления континент.

  А перипетиите на сърбина бяха отразени не само в спортните новини по света. Сега на Ноле му предстои ново изпитание със закона, този път в САЩ. Джокович е изправен пред поредния отказ да бъде допуснат до поредна важна надпревара. 21-кратният победител в турнири от Големия шлем ще пропусне US Open, който започва този месец.

  Тенис асоциацията на Съединените щати вече потвърди, че ще следва правилата, определени от правителството на САЩ. Според тях, едно лице не може да влиза на територията на страната, ако не е ваксинирано.

  Все пак Джокович се надява правителството на САЩ да промени позицията си в следващите дни. Сред американските фенове се надигнаха гласове в подкрепа на сърбина, като все още тече подписка за неговото включване в основната схема на Откритото първенство на САЩ.

  Стигна се дотам, че немалко противници на Ноле го обявиха за „лидер на антиваксърите“ в глобален план. В негова защита се изказа треньорът му – легендата Горан Иванишевич. Бившият носител на титли от Големия шлем защити своя възпитаник, заявявайки, че е „погрешно“ Джокович да бъде определян като водеща фигура сред антиваксърите.

  Иванишевич, който е наставник на Ноле от 2019 г. насам, е наясно с трудностите, пред които е изправен сърбинът: „Влизането в САЩ и евентуалното участие на US Open е доста трудно. По-голям оптимист съм, че ще ме поканят на играя на турнир в Хърватия, отколкото че Ноле ще го пуснат на Флашинг Медоус. На Откритото първенство не трябва да се ваксинираш, но като държава са затворени за неваксинирани. Това означава, че засега не може да влезе в страната.“

  Хърватинът продължава: „Наистина го уважавам и ценя. Той взе решение, което няма да промени. Ноле не иска да се ваксинира, но никога не е казвал на другите да не го правят.“

  Иванишевич твърди, че той и Джокович са били „тероризирани“ от критиците на световния № 7, заради възгледите на сърбина за задължителната имунизация: „Има толкова много противоречия. Аз се ваксинирах, това не е проблем за мен. Но две години и половина ни тероризират. Когато си заразен – все едно си с краста. И изхвърлят екипа ти. Бяхме поставени на „стената на срама“.”

  5/5 - (1 vote)
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker