Маурисио Почетино говори за напредъка на Майкъл Мъдрик в Челси

Старши треньорът на Челси Маурисио Почетино вярва, че работата му с играчи като Майкъл Мъдрик ще помогне на клуба да стане шампион на АПЛ в бъдеще.

 

„Забелязах, че той е узрял. Той е добър пример за играч, който има нужда от време, за да се подобри, да стане по-зрял и да осъзнае къде се намира. На всички им трябва време. Имаме опит с такива играчи, но в отбора ни има твърде много хора, които се нуждаят от помощ.

Знаем, че понякога им е трудно, но понякога трябва да ги накараме да се почувстват неудобно, да ги извадим от зоната им на комфорт. За нас това е помощ. Когато дойдохме тук, знаехме, че предизвикателството е да помагаме. Не само един или двама, а може би 10 играчи имат нужда от помощ. Ето защо винаги сме спокойни и се чувстваме комфортно с един млад проект и знаем, че той е нов.

Знаем какво правим и един ден ще спечелим Висшата лига. А ако не – ще дойде друг треньорски щаб, който да го направи. Не можем да избързваме с този процес, защото в противен случай ще е невъзможно младите играчи да се развиват.

Днешните анализи ни поставят в челната четворка, но по различни причини не сме там. Можеш да имаш 20 удара към вратата и да не вкараш, както направихме в мача с Лестър, а съперникът да има един удар към вратата и да вкара два гола. Това е футболът.

Тези статистически данни означават, че се справяме добре. В кои области трябва да се подобрим? Само с времето можем наистина да се конкурираме с най-добрите клубове. Много неща могат да се спечелят с опит и време, като тренираме заедно“, казва треньорът, цитиран от „Стандарт“.

„Челси“ събра 40 точки и е на 11-о място в класирането на АПЛ. Мъдрик има четири гола и две асистенции в 22 мача от настоящия сезон на АПЛ.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button