Говорител на Adidas обяснява защо няма да има 44-и номер на униформите на националния отбор на Германия

Говорителят на adidas Оливер Брюген обясни защо в близко бъдеще компанията ще забрани поставянето на номер 44 върху фланелките на националния отбор на Германия.

„Издаването на номер 44 ще бъде забранено възможно най-скоро. В adidas работят хора от около 100 държави, нашата компания се застъпва за многообразието и приобщаването и ние като компания активно се противопоставяме на ксенофобията, антисемитизма, насилието и омразата под каквато и да е форма“ – цитира Брюгген Sport Bild.

Припомняме, по-рано се появи информация, че техническият спонсор на германския национален отбор по футбол adidas ще забрани поставянето на 44-ия номер върху униформата на Германия заради приликата със символа на нацизма. Беше отбелязано, че заради новия шрифт на игралните фланелки номер 44 наподобява руната „сиг“, която през 30-40-те години на миналия век е служила за символ на СС. Играчите така или иначе нямаше да могат да изберат този номер поради правилата на турнира, но феновете имаха възможност да си поръчат фланелка с номер 44.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button