„Тези идеи унищожават футбола“. Президентът на Ла Лига – за плановете на шефа на ПСЖ да създаде Суперлига

blank

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас коментира информацията, че босът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи, заедно с Андреа Аниели, който преди това заемаше подобна длъжност в Ювентус, възнамеряват да създадат собствена Суперлига през 2020 г.

„Имаше много проекти. Много големи клубове, не само ПСЖ, смятат, че европейският футбол трябва да се реформира, като се промени форматът на турнира или се въведат нови състезания. Но всички тези идеи, като новия формат на Световното клубно първенство, унищожават футбола. Ние бяхме против проекта на ПСЖ, както и всички останали.

Сега предпочитам да се обединим срещу Суперлигата и да оставим личните проблеми с Ал-Хелаифи настрана. Националните лиги ще бъдат в голяма опасност, ако променим модела на управление на европейския футбол“ – цитира Тебас L’Équipe.

Припомняме, че преди Ал-Хелаифи и Аниели да се скарат за Суперлигата, те си сътрудничеха по проект, наречен Boro. Функционерите се срещнаха в Париж в разгара на епидемията от коронавирус. Целта на тази среща беше да се насърчи организирането на ново състезание и дори да се разработи сценарий за оттегляне от съответните вътрешни първенства, нещо, на което ПСЖ категорично се противопоставяше с настоящия проект за Суперлига.

 

Rate this post
blank

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button