„Това много го ядоса“. Арустамян – за причините за напускането на Спалети от Наполи

blank

Спортният журналист Нобел Арустамян говори за причините за напускането на Лучано Спалети от Наполи.

„Защо Де Лаурентис (собственикът на Наполи. – бел. ред. „Шампионат“) уволни Спалети? Доколкото ми е известно, през март миналата година, когато бяха на 15-20 точки в Серия А, а в Шампионската лига играха с Милан, отборът започна да има проблеми заради разпределението на успехите. Де Лаурентис се включи в пиара, започна да се меси в отбора, а ние знаем, включително и Зенит, че Спалети обича да контролира съблекалнята. Това е неговата територия, той е основният в отбора.

Президентът започна да влияе на съблекалнята. Разговарял ли е отделно с играчите? Разбира се, четох в италианската преса, знам го и аз самият. Спалети каза, че трябва да удължим договорите на Озимен и Кварацхелия, намеквайки, че играчите го заслужават. Де Лаурентис не прави това. Обещава едно, а прави друго. Имаше и история за нарастващото влияние на външни лица от вътрешния кръг на президента върху отбора. Това се превръща в проблем за Спалети.

Лучано беше обиден и от това, че е имал клауза за автоматично удължаване на договора, но е бил уведомен за удължаването по електронната поща. Това много го ядоса: явно искаше внимание, среща“, каза Арустамян в канала на журналиста Генадий Орлов в YouTube.

Rate this post
blank

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button