„ПСЖ не уважава историята на клуба и бившите заслуги“. Ветеранът на отбора – за сегашното ръководство

blank

Бившият играч на ПСЖ Луис Фернандес разкритикува ръководството на френския клуб за нежеланието му да зачита традициите. Не толкова отдавна 64-годишният Фернандес беше лишен от Ордена на почетния легион на домашната арена на парижани – „Парк де Пренс“.

„Разочарован съм, защото в ПСЖ няма никакво признание за ветераните на клуба. Осъзнах това окончателно, когато ми беше отказан орденът по време на мача срещу Милан в Шампионската лига. Това е много тъжно.

В ПСЖ няма достатъчно уважение към хората, които са служили вярно, които са носили фланелката на своя клуб с достойнство. В Испания, Италия и Германия отборите са много по-склонни да призовават бившите си играчи. Но във Франция, а и не само в ПСЖ, ветераните често са пренебрегвани.

По-възрастните в клуба искат уважение не за да поемат управлението, а за да бъдат полезни и да напомнят за миналото, за богатата история на отбора“, цитира RMC Sport думите на Фернандес.

Фернандес играе за ПСЖ в продължение на осем години между 1978 и 1986 г. Като част от парижкия клуб Луис печели три трофея. Фернандес е бил и старши треньор на отбора от 1994 до 1996 г. и от 2000 до 2003 г., като в тези периоди печели четири купи.

Rate this post
blank

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button