Спортен адвокат: ФИФА и УЕФА не са готови на никакви компромиси по отношение на Русия

blank

Спортният адвокат Михаил Прокопец смята, че ФИФА и УЕФА не са готови на никакви компромиси във връзка с отстраняването на Русия от международни състезания.

 

„За съжаление, след тези процеси разбрахме, че нито ФИФА, нито УЕФА са готови за каквито и да било компромиси. По същество нашите клубове са наказани за нещо, за което не са виновни. Официалната формулировка за отстраняване от европейските купи и Световното първенство е безопасност. Точно там се казва.

 

Но когато започнем да казваме, че дайте да направим мачове без зрители, в Турция или Казахстан. Предоставихме документи от тези държави, в които те казват, че са съгласни да бъдат домакини. Те казват: „Ами, не. Смятаме, че така или иначе е супер опасно“. Въпреки че не е имало нито един инцидент в клубове или национални отбори. На тренировъчни лагери в Емирствата или в Турция не са прибягвали украински активисти. Така че разбираме, че когато ни казват, че сме наказани заради безопасността, причината не е в това. Причината не е там, причината е в операцията, в която клубовете не са виновни“ – каза Прокопец в изданието на канала в YouTube „Това е футбол, брат!“.

 

 

Rate this post
blank

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button