Здравето на Франц Бекенбауер се влошава: От какви болести страда?

Германската преса съобщава, че през последните месеци кайзерът е претърпял ускорено влошаване на състоянието си

Франц Бекенбауер, може би най-значимият германски футболист в историята, има няколко месеца, в които здравословното му състояние постоянно се влошава, и според германския вестник „Шпигел“ 78-годишният кайзер е в много деликатно положение, поради което цялата световна футболна общественост обедини усилията си, за да му пожелае успех.

„Ако сега кажа, че той е добре, ще излъжа, а аз не обичам да лъжа. Той не се чувства добре. Постоянно е горе-долу така“, разкрива Валтер, братът на Франц, който страда от влошаване на здравословното си състояние от април насам.

Посочва се, че Франц страда от „значително влошаване, което засяга както преценката, така и паметта му, без изгледи за подобрение“.

Освен това през последните години той е имал различни проблеми със здравето си: две сърдечни операции и имплант на тазобедрена става. Освен това през 2019 г. той разкри, че е загубил зрението на едното си око.

Докато през август тази година Лотар Матеус, друг германски футболен историк, изрази тревожно послание за здравето на Бекенбауер: „Надяваме се, че той отново ще се оправи. Франц винаги е казвал, че здравето е най-важното нещо в живота. В момента той не разполага с него.“

5/5 - (2 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button