Сър Джим Ратклиф завършва покупката на 25% в Ман Юнайтед

blank

Манчестър Юнайтед потвърди, че се е съгласил да продаде миноритарен дял на сър Джим Ратклиф, като председателят на INEOS се ангажира да инвестира още 300 млн. долара в клуба.

Ратклиф придоби 25% дял в клуба в сделка на стойност около 1,3 млрд. паунда (1,6 млрд. долара) и ще поеме отговорността за футболните операции в Юнайтед. В изявление, публикувано в неделя, се казва, че неговият допълнителен ангажимент за 300 млн. долара е „предназначен да даде възможност за бъдещи инвестиции в „Олд Трафорд“.

„Като местно момче и привърженик на клуба през целия си живот, съм много доволен, че успяхме да договорим сделка с борда на Манчестър Юнайтед, която ни делегира управленската отговорност за футболните операции на клуба“, се казва в изявлението на Ратклиф. „Въпреки че търговският успех на клуба винаги е гарантирал наличието на средства за спечелване на трофеи на най-високо ниво, този потенциал не беше напълно разгърнат в последно време.

„Ще използваме глобалните познания, опит и талант от по-широката група INEOS Sport, за да помогнем за по-нататъшното подобряване на клуба, като същевременно осигурим средства, предназначени за бъдещи инвестиции в „Олд Трафорд“.

„Ние сме тук в дългосрочен план и осъзнаваме, че ни очакват много предизвикателства и тежка работа, към които ще подходим с взискателност, професионализъм и страст. Ангажираме се да работим с всички в клуба – управата, персонала, играчите и феновете – за да помогнем на клуба да върви напред.

„Нашата обща амбиция е ясна: всички искаме да видим Манчестър Юнайтед там, където му е мястото – на върха на английския, европейския и световния футбол.“

Ратклиф ще придобие 25% от акциите на клуба от клас Б, които досега се притежаваха изключително от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, които се търгуват на Нюйоркската фондова борса.

 

 

Rate this post
blank

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button