Съдебният процес за сексуално посегателство на Дани Алвеш е насрочен за 5 февруари в Барселона

Бившият бразилски защитник Дани Алвеш ще бъде изправен пред съда от 5 до 7 февруари 2024 г. за предполагаемо сексуално посегателство срещу жена в нощен клуб през 2022 г., потвърди испански съд в сряда.

През ноември съдът в Барселона заяви, че „има достатъчно доказателства за започване на процеса“, като се имат предвид изявленията, дадени пред съда, и доказателствата, представени във фазата на разследването.

40-годишният Алвеш е в предварителен арест от януари, когато беше арестуван за предполагаемото нападение над жената в нощен клуб в Барселона на 30 декември 2022 г. Той е обвинен от съдия-следовател през август.

С постановление отдел 21 на Върховния съд на Барселона потвърди обвинението на Алвеш, като заключи, че показанията на жертвата и свидетелите, както и експертното потвърждение предоставят достатъчно доказателства, за да бъде съден за сексуално посегателство.

Бившата звезда на Барселона и Пари Сен Жермен беше задържан през януари, след като беше обвинен, че е изнасилил млада жена в тоалетната на нощен клуб в Барселона на 30 декември миналата година.

Оттогава 40-годишният Алвеш е задържан под стража без право на освобождаване под гаранция в затвор в Барселона, а молбите му да бъде освободен бяха отхвърлени от съда, тъй като се счита, че има опасност да избяга.

Когато обвиненията се появиха за първи път, Алвеш отрече в телевизионно интервю да е познавал замесената жена. По-късно той заяви, че сексът с обвинителката е бил по взаимно съгласие.

Договорът на Алвеш с клуба от Лига МХ Пумас УНАМ – клубът, към който се присъедини, след като напусна Барселона през юни 2022 г., беше прекратен на 20 януари.

Държавните обвинители искат присъда от девет години затвор. Адвокатите, представляващи предполагаемата жертва, искат той да прекара 12 години зад решетките. Те също така искат ограничителни заповеди за Алвеш след изтичането на срока на лишаване от свобода и той да плати обезщетение на жената на стойност 150 000 евро (163 605 долара).

Съгласно приетия миналата година испански закон за сексуалното съгласие обвинението в сексуално посегателство обхваща широк спектър от престъпления – от онлайн злоупотреби и опипване до изнасилване, като за всяко от тях са предвидени различни възможни наказания. При изнасилване максималната присъда е 15 години.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button