Митов: Горд съм, че ще защитавам цветовете на България

Вратарят на шотландския Сейнт Джонстън Димитър Митов говори пред колегите от Спортал броени дни след като получи повиквателната си за националния отбор на България.

Стражът бе извикан от Младен Кръстаич за приятелския двубой срещу Иран и за европейската квалификация срещу Черна гора. Митов говори и за трансфера си в Сейнт Джонстън и за впечатленията си от първенството, както и защо е избрал точно Висшата лига на Шотландия.

„Самото шотландско първенство пасва на моята амбиция. Решението да дойда тук бе изключително лесно. Това е първенство, което се гледа от много страни. Възможността да играеш пред 60 000 хиляди души, както срещу Селтик, така и срещу Рейнджърс, така и в Европа. Всеки футболист се стреми да играе на най-високо ниво“, сподели Димитър Митов пред Sportal.bg.

Вратарят говори и за повиквателната си в националния отбор на България.

„Това е най-голямата гордост за един футболист, да представлява държавата си. Получавайки този шанс да защитавам цветовете на България, наистина ме прави много горд. Нямам търпение да се срещна с момчетата и да започнем тренировъчния процес“, сподели Митов.

5/5 - (4 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button