В НБА са доволни от плей-ин турнира

Баскетболната асоциация ще продължи с налагането му

Турнирът плей-ин беше част от календара през последните два сезона и се оказа изключително популярен. Срещите между по-нископоставените отбори се превърнаха в зрелища. Тимовете от средата на таблицата получиха възможността да намерят място в плейофите с финални мачове помежду си. Успехът на турнира бе отчетен и от ръководителя на НБА.

Адам Силвър се произнесе оптимистично относно бъдещето на плей-ин турнира през следващите сезони. НБА официално добави новата по рода си надпревара и за предстоящата кампания. Турнирът плей-ин е нововъведение, което набира все по-голяма популярност. Така че не е изненадващо, че лигата го запазва.

В сегашната си форма турнирът плей-ин се използва през последните две години. При него отборите, завършили на седмо, осмо, девето и десето място в Източната и Западните конференции, се срещат в допълнителни мачове. Победителите заемат последните две места за елиминационната фаза на сезона.

Така например 7-ият се среща с 8-ия, като в този сблъсък се определя тимът, който ще бъде 7-и поред в плейофите. 9-ият се изправя срещу 10-ия в друг от мачовете на плей-ин турнира. Загубилият в този сблъсък окончателно отпада от борбата за плейофите.

А победителят от него играе допълнителен мач, който трябва да определи кой ще е последният участник във финалната фаза на сезона. Той ще бъде срещу загубилия от сблъсъка между 7-ия и 8-ия в плей-ин турнира. Победителят от този мач е заема последното място в плейофите на НБА.

Схемата на турнира превръща двубоите между средняците в истински трилъри. А това допълнително подклажда интереса на феновете към плей-ин надпреварата. Нещо повече – турнирът носи усещането за „мартенската лудост“, дори и преди самото започване на плейофите в НБА.

С плей-ин зрителите получават елиминационни битки в края на редовния сезон. Новата надпревара дава стимул на повече отбори да се борят за по-добри коефициенти и показатели през редовната кампания.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button