blank blank blank

Цеките работят изцяло по законодателната система

Как се развива успешен хазартен бизнес в България? Не, не са нужни машинации, нито заобикаляне на законовите разпоредби. Ефбет е доказателство, че дори и в среда на сериозна конкуренция, при спазване на всички изисквания и при коректно прилагане на данъчната политика, успехът е въпрос на добър мениджмънт. Вижте повече за тяхната доказано ефективна формула.

Собствениците на ефбет спазват всички закони, свързани с хазарта

Братята Боян Найденов и Цветомир Найденов – Цеките, собственици на efbet, са в хазартния бизнес от началото на 90-те години на миналия век. Ефбет е създадена през 2006 г., като за времето си е първата онлайн платформа за залози в България. От самото начало всяка стъпка на братя Найденови е напълно прозрачна и в синхрон със законодателството.

  • Лиценз. Ефбет е първата българска компания, която получава лиценз за онлайн букмейкър. През 2006 г. тази дейност все още дори не е регламентирана от родното законодателство, така че Цеките кандидатстват за лиценз в Малта. Членката на ЕС по това време се е оформила като своеобразен европейски хъб, където лицензи получават много от операторите на континента. През 2011 година ефбет получава първия лиценз за онлайн хазартна дейност, издаден и от Българската комисия по хазарта;
  • Регулация на игрални зали. Всяко от близо 50-те казина на ефбет в София и в страната е изградено и се ръководи, спрямо записаните в Закона за хазарта изисквания: брой и контрол на игралните съоръжения, минимална площ за монтаж, видео контрол и т.н.;
  • Данъци. Сред плащанията към бюджета от страна на ефбет са задължителните за всеки хазартен оператор вноски за социално отговорно поведение. Отделно от това различните типове игри се облагат с различен данък. За игралните автомати (слот машини, рулетки и т.н.) той е твърда регламентирана сума, която се плаща на всеки 3 месеца, докато за игрите със залози се плаща процент.

Efbet отговаря и на изискванията на чуждестранни регулатори

blank

Компанията на Цеките развива дейност и извън България. От 2017 година насам функционира онлайн платформа на ефбет за територията на Румъния. Компанията ръководи и верига от 7 казина в Северната ни съседка. През миналата 2019 година efbet получи нови три лиценза за чуждестранни държави: Сърбия, Испания и Италия. За стъпването на всеки от тези пазари Цеките не просто подготвят платформа с високо качество, а изследват нормативната уредба на съответната страна и съобразяват с нея всеки детайл от дейността си. Всяка държава има своите специфики и изисквания. В Италия например през миналата година беше забранена рекламата на хазартни дейности и бяха увеличени данъците върху тях. Тези мерки обаче не притесняват собствениците на ефбет. Цветомир и Боян Найденови са наясно, че по-стриктния контрол отсява нелоялната конкуренция, което винаги е положително за системните играчи. През тази година се планира стартирането на дейността на ефбет в Италия, Испания и Сърбия. Следващите пазари, които присъстват в плановете на братя Цветомир Найденов и Боян Найденов, са САЩ и Англия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker