Ето кои отбори могат да срещнат в Шампионска Лига Лудогорец и ЦСКА!

Въпреки че все още не е ясно кой ще е шампион на България, вече са известни голяма част от потенциалните съперници в първия кръг на Шампионска лига за двата отбора с шансове за първото място – Лудогорец и ЦСКА.

Към момента доста по-вероятния победител в първенството е Лудогорец и заради това ще започнем първо с тях. В случай, че отборът на Стойчо Стоев запази лидерската си позиция, те ще бъдат в урната на поставените в първия квалификационен кръг благодарение на своя огромен коефициент 27.000.

Този коефициент ще стигне на разградчани да бъдат сред поставените и във втория рунд, а по всяко вероятност и за третия (само един от клубовете с по-голям коефициент трябва да отпаднат до този етап, за да влезе Лудогорец в урната на поставените и за третия квалификационен кръг).

Разбира се, за да бъдат поставени в третия кръг, те трябва да спечелят мачовете си преди това. Приключението им по пътя към трето участие в групите на Шампионска лига може да започне с шампионите на Андора , Гибралтар, Фарьорските острови и други страни с аматьорско ниво на футбола, но има също така и притеснителни съперници. Сред най-опасните имена ще бъдат тимовете на унгарския шампион Ференцварош и румънския първенец Клуж. Изненадващият шампион на Полша Гиаст Гливице също е сред отборите, които могат да се изправят срещу “Орлите“.

Евентуалната задача на ЦСКА ще бъде по-тежка, тъй като “Армейците“ ще бъдат в групата на непоставените. Те ще използват националния коефициент 3.500, тъй като техният е по-нисък. Това означава, че в първия кръг ще ги очакват тежки съперници като Селтик и Цървен Звезда. Все пак при добър късмет ще могат да срещнат и напълно преодолими отбори като Дюделанж, Дъ Ню Сейнтс, Алашкерт, Судува и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker