Продължават да разследват Лийдс за шпионаж

Английската футболна лига (EFL) ще продължи своето разследване върху отбора на Лийдс Юнайтед за шпионаж на конкуренти отбори в Чемпиъншип.

След като член на екипа на клуба бе хванат на тренировъчното игрище на Дарби Каунти миналия месец, Марсело Биелса призна, че е шпионирал всеки един предстоящ противник на водения от него отбор през този сезон.

Вече заявих, че аз съм отговорен за цялата ситуация“, заяви по-рано Биелса на пресконференция. “Клубът не е отговорен по никакъв начин. Човекът, който вършеше тази работа, изпълняваше моите заповеди“.

Мнозина ме осъдиха, заявявайки, че това е неморално, неетично и нарушава феърплея. Някои дори казват, че това е мамене. Клубът се чувства длъжен да отправи публично извиненията си към Дарби“, в същото време заяви той.

Биелса получи мащабни критики след инцидента и 11 клуба се свързаха с ЕФЛ заради неговия подход на нечестно разузнаване.

На срещата на борда на Английската футболна лига в петък разгледахме въпроса за инцидента в района на тренировъчния комплекс на Дарби Каунти на 10 януари, четвъртък“, се казва в изявлението на EFL.

След пълен преглед на наличните доказателства, беше решено, че остават редица въпроси, които изискват по-задълбочено проучване и изясняване. Тези разследвания ще се проведат при първа възможност. Нови данни по този въпрос ще бъдат предоставени след получаването и анализирането на тези последващи проучвания и към този момент няма да правим допълнителни коментари.

И преди това от футболната лига бяха помолили Лийдс да обяснява действията си, които предизвикаха гняв в мениджъра на Дарби Франк Лампард, въпреки извиненията на Биелса към бившия играч на Челси.

Лампард заяви, че лигата или ФА трябва да се заемат с въпроса и че всичко зависи от тяхната воля за справянето с проблема, тъй като и други клубове могат да възприемат същите тактики, ако не видят, че подобни действия водят до сериозни наказания, смята той.

Оценете тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker