blank blank blank

Започват подводно претърсване за Емилиано Сала

[corner-ad id=”1″]Подводното търсене на изчезналия самолет, който превозваше Емилиано Сала до Кардиф, бе официално потвърдено.

Над 4 500 души дариха средства на страницата в сайта GoFundMe, която бе създадена на 25 януари, за да се съберат 300 000 евро за възобновяването на издирването, а целевата сума бе достигната за по-малко от три дни.

Първоначалното търсене за рекордното попълнение на Кардиф Сити беше прекратено в четвъртък, което предизвика възгласи от цялата световна футболна общност, че не трябва да бъде спирано търсенето до умирането и на последната надежда.

След като бе премината нужната сума, директорът на Bluewater Recoveries, Дейвид Мърнс, говори пред пресата.

Намерили сме и сме наели проучвателен кораб, оборудван с най-съвременното оборудване за търсене, който ще бъде използват за подводно търсене на останките в зоната на последния сигнал от радара“, заяви Мърнс.

Корабът в момента е в процес на мобилизация в Саутхямптън и, в зависимост от климатичните условия, ще бъде преместен в Гърнси в четвъртък или петък тази седмица. Базирайки се на прогнозите за времето към момента, надяваме се, че търсенето под вода ще започне през уикенда, в неделя най-вероятно“.

В същото време, местните рибарски лодки също са били мобилизирани за търсене на останки на повърхността.

Капитанът на пристанището на Гърнси обаче обяви, че шансовете за оцеляване на Сала и неговия пилот са изключително малки, въпреки че семейството на аржентинеца не се е отказало.

По-рано тази седмица, собственикът на Кардиф Винсент Тан изказа собствените си надежди за положителна развръзка.

Онези, които се срещнаха с Емилиано, го описват като добродушен и скромен млад мъж, който имаше желание да впечатли в Англия. Реакцията на футболната общност наистина е трогваща и ние изказваме искрените си благодарности на всички тези, които изпратиха послания за подкрепа. Благодарим и на всички, които участват в операцията по издирване и спасяване“, сподели той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker