blank blank blank

Дейвид Бекъм стана акционер в английски отбор

Дейвид Бекъм ще придобие 10% дял в Салфорд Сити

Бившето футболно величие Дейвид Бекъм се присъедини към някои колеги от славното си минало в борда на директорите в клуб от Националната конференция на Англия.

Дейвид Бекъм ще придобие 10% дял в Салфорд Сити, колкото имат и неговите бивши съотборници от “Червените дяволи“ Гари Невил, Фил Невил, Пол Скоулс, Райън Гигс и Ники Бът.

Гари Невил свика пресконференцията, на която да обяви, че Бекъм ще вземе равен дял със своите приятели от легендарния “Випуск ’92“ на Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

В същото време, сингапурският бизнесмен Питър Лим остава най-големият акционер в клуба с дял от 40 процента.

Искахме да го обявим по нашия начин“, заяви Невил, съпроводен от своите бивши колеги в Юнайтед на брифинг, на който самият Бекъм е бил възпрепятстван да присъства.

Дейвид ще присъства на мач на отбора при първа възможност. Ние знаем, че трябва да се премине през дълъг процес и че ФА трябва да свърши работата си. Не знаем колко време ще отнеме, но подадохме заявлението си днес. Дейвид е подписал формулярите“, заяви той по повод на процедурата за одобрение на придобиването, която задължително извършва Футболната асоциация на Англия, когато се сменя собствеността на футболен клуб и той има нов собственик. Дори и когато новият собственик се казва Дейвид Бекъм.

43-годишният бивш английски национал и капитан вече има опит като част от управата на футболен клуб в ролята си на инвеститор на отбора Интер Маями, който ще стартира участието си в МЛС от 2020 г.

За мен е горд момент да се присъединя към Питър Лим и момчетата от Випуск ’92 като собственик на Салфорд Сити“, заявява Бекъм в изявление на сайта на отбора.

Това е специален клуб и специална група от хора. Ранните ми години в Манчестър бяха прекарани в Салфорд. Тук израснах в много отношения, така че най-накрая да се присъединя към момчетата и клуба е страхотно чувство.

Гигс, Скоулс, Бъл и Невил влязоха в този отбор от петото ниво на английския футбол през 2014 г. По това време, клубът бе в осмата дивизия, но оттогава се изкачи с три стъпала напред и сега се бори за участие в Лига Две. Те са на само точка от първия Лейтън Ориент, така че целта е напълно постижима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker