blank blank blank

Юсеин Болт се отказва от мечтата си за футболна кариера

Юсеин Болт потвърди, че се “отказва“ от професионалния футбол

Юсеин Болт потвърди, че се “отказва“ от професионалния футбол, след като се провалиха преговорите за контракт с австралийския отбор Сентръл Коуст Маринърс в края на миналата година след изкарани проби в тима.

Това беше добро изживяване. Наслаждавах се на това да бъда част от отбор, много по-различно е от пистата, и беше забавно, но вече свърши“.

Болт, който спечели златни олимпийски медали в спринта на игрите в Пекин, Лондон и Рио, заяви, че ще се фокусира върху своите бизнес начинания.

Просто се занимавам с твърде много различни неща. Животът ми като спортист е приключил, така че сега се захващам с различни бизнеси. Имам много неща, които са в процес на подготовка, и ще се опитам да бъда бизнесмен отсега“.

Носителя на осем олимпийски титли за последно се състезава в официален турнир през 2017 г. на Световното в Лондон, където ямаецът взе само един златен медал и три бронзови отличия, като на най-важното състезание на 100 метра завърши трети.

Великият спринтьор изрази мнение, че на сегашната генерация от ямайски лекоатлети им е прекалено лесно и не работят достатъчно, за стигнат до най-високото ниво.

Болт, който все още е световен рекордьор на 100 и 200 метра, заяви, че Ямайка има много талантливи бегачи, но те твърде бързо получават доходоносни договори и това влияе зле на мотивацията им.

Когато стигнат до високо ниво сега, те не са мотивирани и не работят достатъчно усилено, за да стигнат до нивото на Юсейн Болт, Йохан Блейк или Шели Фрейзър-Прайс, така че всичко е въпрос на работа и те трябва да се мотивират.“, добави Болт.

Неговата кратка и не особено успешна футболна кариера премина дори през отбора на Борусия Дортмунд, където изкара период на проби, но и това не му помогна да достигне нивото на професионалния футбол.

Освен в Борусия и Сентрал Коуст Маринърс, той изкара известно време и с отборите на норвежкия Стрьомгодсет и малтийския Ла Валета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker