ВИДОВЕ ФУТБОЛНИ ЗАЛОЗИ

 Най-популярният спорт, не само за гледане, но и за спортни залози, без колебание може да бъде посочен от всеки. Безспорно това е футболът. Именно това е причината при разрастването на бизнес за онлайн залози, той да заема челно място в прогнозите. За да се впуснете в света на онлайн залагането обаче, независимо кой букмейкър ще изберете, е нужно да сте наясно какви са различните видове залози и какво точно представляват, за да сте наясно какво да очаквате.

1. Залози за краен резултат

Това е основният вид залог. Тук се залага за крайния резултат от изиграния мач, като вариантите разбира се са три възможни – 1, х, 2 – победа на първия отбор, равен резултат, победа на втория отбор. Правите един от възможните три залога и печелите, когато той излезе.

2. Първо полувреме / Краен резултат

При този залог освен крайния резултат, трябва също да познаете и при какъв резултат ще завърши и на полувремето. В такъв случай трябва да познаете и двата резултата. Ако например заложите за краен резултат от 0:3 и че гостите ще водят с един гол на полувремето, ако то завърши 0:0 и краен резултат 0:3, пак губите залога си, защото единият от дадените резултати е различен, независимо че сте познали финалния резултат.

3. Равенство няма залог (Дроу но бет)

При този залог трябва да избирате между две възможности. Когато има равен резултат, парите ви се връщат обратно. Ако сте заложили на първия отбор и той победи, тогава печелите. Ако победи вторият отбор, губите.

4. Общо голове (Под/Над) залози

При този вариант на залагане се дава залог относно броя на головете, които букмейкърът е предвидил като число и се залага под или над това число. Затова се използват и знаците за плюс и минус пред числото за залагане. Стандартната опция е 2.5 гола, но вече се предлагат и доста разширени опции – 0.5, 1.5 до 5.5 гола. Също така сега вече може да се залага и в различен диапазон – 0-1, 2-3, до плюс 6 гола.

5. Резултат на полувреме

При този залог може да залагате само на едно от двете полувремена и на изхода от него. Може да изберете първото или второто полувреме. При предимство на единия отбор в първото полувреме е ясно как се изчислява резултата, при второто се гледа кой от двата отбора е вкарал повече голове от тогава.

6. И двата отбора да отбележат

Това е интересен залог, при който отново има само два варианта за опция, като се отбелязва избора на залагащия или срещу “да” или срещу “не”.

7. Скорост

Наистина труден залог, защото трябва да се познае както първия голмайстор, така и точният резултат, при който двубоят ще завърши.

8. Първи голмайстор

От името на залога е напълно ясно на какво се залага – името на футболиста, който ще вкара първия гол. Тук е важно първо да проверите при букмейкъра дали той отчита и автоголовете, и дали ако по някаква причина преди започването на мача съответния футболист не може да участва или стои на резервната скамейка – то дали в такава ситуация букмейкърът връща парите.

9. Хендикап

Това е възможност, при която може да заложите, ако сте убедени не само в победата на вашия отбор, но и сте сигурни, че ще стане с голяма разлика. Тук все пак остава и възможността за равенство. Ако даденият хендикап е 0:1, ако вашият залог е Х, то печелите тогава, когато отборът печели точно с един гол разлика.

10. Време на първия и време на следващия гол

Залозите на живо са изключително популярни от няколко години насам. При тях може да залагате на всяко нещо, което ви се вижда интересно относно попаденията – кога ще падне първия гол например, дали ще е преди или след определена минута и т.н. В залозите на живо, залозите които се правят за първи и следващ гол са разделени на блокове.

11. Сбор на номерата на голмайсторите

Това е един много забавен и любопитен залог, който навлезе сред залозите на букмейкърите. Той представлява сбор от номерата на екипите на тези играчи, които са отбелязали головете в мача.

12. Азиатски хендикап

Това по което азиатският хендикап се различава от традиционния хендикап е елиминирането на възможността за равенство.

Има много видове азиатски хендикап.

3 Comments

  1. Основните залози които правя в ефбет са на краен изход 1 Х 2 и на първо попувреме краен изход. Така ми е добре да си залагам и си печеля. Винаги като сложа загубите и печалбите излизам на плюс. Другото което ми се отдава е залози на живо. Там играя по същия начин – 1 Х 2, като обикновенно чакам да започне срещата и правя предценка за кой да заложа. След 10-12 мин. в почечето случай и коефициента е по голям.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker